Projecte Aquiles

Projecte Aquiles: el complement perfecte per a la gestió de recàrrega del sistema EMIC.

El projecte Aquiles neix com a resposta a les múltiples possibilitats de recàrrega que ofereix el sistema EMIC. Si bé fins ara la majoria de vehicles elèctrics només es podien recarregar connectant-los a un punt de recàrrega, la introducció del sistema EMIC obre tot un ventall de possibilitats a l'hora de decidir quina és la millor opció de càrrega del sistema en cada precís moment, en funció de les necessitats de l'usuari i del vehicle.

El projecte Aquiles s'ha creat amb l'objectiu de facilitar la utilització dels vehicles elèctrics de dues rodes i similars, promovent d'aquesta manera la seva comercialització i intentant superar els principals problemes per a la implementació massiva dels vehicles elèctrics al mercat de consum.

Dades Generals

 • OBJETIU: Desenvolupament d'un sistema unificat i estàndard de recàrrega per als Vehicles Elèctrics de dues rodes i similars dotats del sistema EMIC.
 • COORDINACIÓ: Ecomotive Innova.
 • EMPRESES PARTICIPANTS: SAFT Baterías (EMISA), INABENSA, JOFEMAR, TICNOVA.
 • ÀMBIT GEOGRÀFIC: Estatal.
 • TERMINI: Any Fiscal 2011/2012.
 • MODALITATS DE GESTIÓ I ESTANDARDITZACIÓ DE LA RECÀRREGA DEL SISTEMA EMIC::
  • Armaris Carregadors.
  • Usuari amb carregador de sobretaula propi.
  • Recàrrega en bloc: connexió del vehicle a una presa de xarxa elèctrica.

Empreses Participants en el projecte

Ecomotive Innova ha aconseguit aglutinar en aquest projecte algunes de les companyies líders del sector. La suma de totes les parts configura el múscul empresarial necessari per portar el projecte Aquiles a les cotes més altes.

 • Ecomotive innova
  Ecomotive Innova, líder del projecte i propietària de la patent del sistema EMIC, designa els diferents membres, coordina les seves principals activitats, plannings, etc. i vetlla per la correcta consecució dels diferents fites del programa.
 • Ir a la web de Emisa
  EMISA produeix i comercialitza des de fa 50 anys bateries pràcticament per a qualsevol aplicació i ús especialitzat, entre les que s'inclouen aquelles dirigides a companyies de producció i distribució d'electricitat, gas, aigua, refineries, aeroports, telecomunicacions, ferrocarrils, hospitals i tot tipus de vehicles elèctrics. Contribueix al projecte amb el subministrament de cel · les per als cartutxos i la comercialització de cartutxos i armaris.
 • Ir a la web de Jofemar
  Fundada el maig de 1971, Jofemar va iniciar la seva activitat amb l'aplicació de tractaments superficials (banys electrolítics), per passar, nou anys després, a la fabricació i al disseny de màquines vending i de sistemes de pagament, activitat a la que es dedica avui en dia. Actualment, Jofemar compta amb unes instal·lacions de 52.000 m2 construïts, en les quals s'executen tots els processos, des del disseny a la posada en producció dels productes, sempre supervisats pels controls de qualitat més estrictes i una millora contínua. Contribueix al projecte amb la fabricació de les estructures i components mecànics de l'armari carregador des de la seva fàbrica de Peralta (Navarra).
 • Ir a la web de Inabensa
  Seguint l'estratègia d'especialització d'Abengoa, el 1994 es va constituir la societat Instalaciones Inabensa, SA concentrant-hi l'experiència de més de 50 anys en el marc de les instal·lacions industrials i les infraestructures. Els sectors d'activitat d'Inabensa són les instal·lacions elèctriques, mecàniques i d'instrumentació; la construcció de línies de transmissió; l’electrificació ferroviària; els manteniments; la protecció tèrmica i acústica; la construcció de plantes industrials; les comunicacions; les concessions de servei; la fabricació de béns d'equip, i les energies del mar. Contribueix amb la fabricació de targetes de potència dels cartutxos dels vehicles on s'instal · len els mateixos així com carregadors de sobretaula i electrònica dels armaris carregadors. Fabrica des Alcalá de Henares (Madrid).
 • Ir a la web de Ticnova
  Empresa nacional líder en la distribució de material informàtic. Disposa de 6 seus, Reus, Alacant, Cerdanyola del Vallès, Madrid, Taiwan i la Xina, i d’una fàbrica pròpia (Reus) amb capacitat per produir fins a 1.000 ordinadors diaris així com diversitat de productes de caràcter tecnològic. Facturació anual: 190 milions de €. Empleats: 220 aproximadament. Contribueix amb l'acoblament de tots els components dels cartutxos: cel · les, targetes en l'interior dels cartutxos, control de qualitat de les cel · les, connectors, proves de resistència i fatiga així com amb la logística i servei postvenda.